Ciocolata de casa cu alune

de Anamaria Cook in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 6591 vizualizari

 

Cea mai buna ciocolata de casa.Multumesc Miha pentru reteta...am "furat-o " de pe site-ul tau.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 g lapte praf
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 100 g mix de alune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu alune:

  Puneti apa si zaharul la fiert. Lasati pe foc mic pana ce se topeste zaharul si se formeaza un sirop grosut.

  Adaugati untul si amestecati bine pana ce se topeste si devine semi-transparent.

  Stingeti focul si adaugati laptele praf si cacao amestecand continuu pana ce obtineti o compozitie omogena.

  Imbracati un vas sau o tava cu hartie de copt ca sa o puteti scoate si portiona mai usor si turnati compozitia de ciocolata.

  Asezati mix-ul de alune (dupa preferinta) si scufundati-le usor cu o scobitoare. Eu am pus si cateva mini marshmallows.

  Dati la frigider pana ce se intareste ciocolata (eu am lasat pana a doua zi dimineata) si portionati dupa preferinta.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju