n-aveam de gand sa postez reteta si nu am poze multe...dar , de fapt , nici nu aveam ce sa pozez mai mult....
ciocanelele se sareaza, se pipereaza, se pune ulei de masline extravergin, oregano si se freaca f bine sa se imbibe pe toate partile. se taie usturoiul bucatele mai mici , se cresteaza fiecare pulpita si se introduc bucatelele prin ea.
intr-o tava se pune ulei de masline si putina apa, apoi se asaza pulpitele in mijloc iar pe margini se asaza legumele: cartofii i-am taiat in sferturi, dovlecelul cubulete, ardeii fasii , morcovii rondele, ( in prima poza lipseste conopida...am uitat ca ao am, am pus-o ulterior...) se stropesc legumele cu putin ulei si se presara pe ele vegeta .
se incinge cuptorul la 200 gr si se da tava la cuptor pt o ora si cam 15 min. in acest timp se mai intorc pulpitele iar legumele se mai stroipesc cu sosul din tava. in ultimele 15 min se potriveste caldura sa vina de sus, ca sa se rumeneasca carnita.
eu am mai facut si un orez simplu la friptura, doar cu apa si vegeta.
P.S. am uitat sosul de usturoi sa-l pozez....merge bine la orice tip de friptura, inclusiv la peste. o sa revin cu reteta sosului.