Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate

de Panacris in Pui, 31 Ian 2013 | 5530 vizualizari

 

Prânz sau cină, un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • ciocănele de pui 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • ierburi aromate ( oregano, cimbru, rozmarin, busuioc),
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • muștar clasic 2-3 linguri,
  • usturoi 4 căței,
  • capere 2-3 linguri,
  • ciuperci champignon marinate 1 borcan,
  • vin albdemisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate:

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute.

Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se amestecă cu uleiul de măsline, după care se aplică pe ciocănele, masându-le bine. Se pun ciocănelele în vasul roman, umezit bine, apoi se dă la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. Spre finalul coacerii se adaugă caperele, ciupercile marinate și un pahar cu vin alb demisec și se mai lasă la cuptor, neacoperit ptr a prinde crustă, cca. 10 minute la foc mediu.

Ciocănelele se servesc cu piure de cartofi/orez/cartofi natur, alături de o salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

02.02.2013, 12:12

BuburuzaBubu 1

27.02.2013, 09:56

Mmmm ce bunatate!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 21:35

grozave ciocanele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci in sos tomat la cuptor