Cinnamon rolls

de raluca95 in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 2863 vizualizari

 

De vreo doua saptamani mi s-a facut pofta de aceste spirale cu scortisoara si azi am zis sa le incerc :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 10 g drojdie uscata
  • 550 g faina
  • jumatate de lingurita de sare

Umplutura:

  • 50 g zahar brun
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 50 g unt moale

+ lapte pentru uns

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls:

Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel de savarine.

Compozitia o lasam intr-un loc cald timp de o ora aproximativ dupa care o mai amestecam o data si o bagam la frigider pentru inca o ora ca sa se fixeze bine glutenul din faina. Dupa ce a stat la frigider o ora intindem o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul de lucru preserat cu faina si o ungem cu untul moale peste care preseram zaharul si scortisoara pe care le-am amestecat intr-un bol.

Rulam (aluatul e moale deci cu grija si rabdare) si taiem felii de 2 cm grosime, le punem in tava si le lasam la crescut inca o jumatate de ora in cuptorul incalzit la 50 de grade (asta pentru a mai economisi din timp, daca nu puteti sa il lasati intr-un loc cald afara pana cresc frumos) dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180/190 de grade pana se rumenesc frumos si sunt coapte inauntru.

Pofta buna!

p.s. eu le-am uns cu sirop din zahar caramelizat si apa ca sa le dau luciu :D

TIPS-URI

1

Puteti sa acoperiti tava abia scoasa din cuptor cu folie de aluminiu si ele vor deveni mai pufoase.

2

O data scoase puteti sa le ungeti cu un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si jumatate de pahar de apa pentru a le da luciu.

3

Puteti sa le glasati cu o compozitie facuta din zahar pudra si zeama de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere la cuptor