Cinnamon rolls

de raluca95 in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 3045 vizualizari

 

De vreo doua saptamani mi s-a facut pofta de aceste spirale cu scortisoara si azi am zis sa le incerc :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 10 g drojdie uscata
  • 550 g faina
  • jumatate de lingurita de sare

Umplutura:

  • 50 g zahar brun
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 50 g unt moale

+ lapte pentru uns

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls:

Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel de savarine.

Compozitia o lasam intr-un loc cald timp de o ora aproximativ dupa care o mai amestecam o data si o bagam la frigider pentru inca o ora ca sa se fixeze bine glutenul din faina. Dupa ce a stat la frigider o ora intindem o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul de lucru preserat cu faina si o ungem cu untul moale peste care preseram zaharul si scortisoara pe care le-am amestecat intr-un bol.

Rulam (aluatul e moale deci cu grija si rabdare) si taiem felii de 2 cm grosime, le punem in tava si le lasam la crescut inca o jumatate de ora in cuptorul incalzit la 50 de grade (asta pentru a mai economisi din timp, daca nu puteti sa il lasati intr-un loc cald afara pana cresc frumos) dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180/190 de grade pana se rumenesc frumos si sunt coapte inauntru.

Pofta buna!

p.s. eu le-am uns cu sirop din zahar caramelizat si apa ca sa le dau luciu :D

TIPS-URI

1

Puteti sa acoperiti tava abia scoasa din cuptor cu folie de aluminiu si ele vor deveni mai pufoase.

2

O data scoase puteti sa le ungeti cu un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si jumatate de pahar de apa pentru a le da luciu.

3

Puteti sa le glasati cu o compozitie facuta din zahar pudra si zeama de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melci din foietaj cu branza de vaci