Cinnamon rolls

de raluca95 in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 2962 vizualizari

 

De vreo doua saptamani mi s-a facut pofta de aceste spirale cu scortisoara si azi am zis sa le incerc :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 10 g drojdie uscata
  • 550 g faina
  • jumatate de lingurita de sare

Umplutura:

  • 50 g zahar brun
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 50 g unt moale

+ lapte pentru uns

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls:

Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel de savarine.

Compozitia o lasam intr-un loc cald timp de o ora aproximativ dupa care o mai amestecam o data si o bagam la frigider pentru inca o ora ca sa se fixeze bine glutenul din faina. Dupa ce a stat la frigider o ora intindem o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul de lucru preserat cu faina si o ungem cu untul moale peste care preseram zaharul si scortisoara pe care le-am amestecat intr-un bol.

Rulam (aluatul e moale deci cu grija si rabdare) si taiem felii de 2 cm grosime, le punem in tava si le lasam la crescut inca o jumatate de ora in cuptorul incalzit la 50 de grade (asta pentru a mai economisi din timp, daca nu puteti sa il lasati intr-un loc cald afara pana cresc frumos) dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180/190 de grade pana se rumenesc frumos si sunt coapte inauntru.

Pofta buna!

p.s. eu le-am uns cu sirop din zahar caramelizat si apa ca sa le dau luciu :D

TIPS-URI

1

Puteti sa acoperiti tava abia scoasa din cuptor cu folie de aluminiu si ele vor deveni mai pufoase.

2

O data scoase puteti sa le ungeti cu un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si jumatate de pahar de apa pentru a le da luciu.

3

Puteti sa le glasati cu o compozitie facuta din zahar pudra si zeama de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintuta cu mere si scortisoara