Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

de Panacris in Sosuri, 20 Sep 2015 | 6632 vizualizari

 

Această minunată rețetă, am descoperit-o culmea într-o revistă a magazinului TAKKO :D M-a cucerit așa de tare încât am exectuta-o mai repede, decât alte rețet ce stau în așteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul ăsta : Radu Popovici m-a lămurit, un sos mai gros dulce,acru picant și tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/
Așa că m-a încumetat și am preparat, acum abia aștept să gătim chinezește, merge foarte bine ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Dovleac 600 g,
  • Roșii 4 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ghimbir decojit 2 cm,
  • Ardei roșu iute 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Oțet de vin alb 100 ml,
  • Zahăr brun 150 g,
  • Vin alb 10 ml,
  • Cuișoare 2 bucăți,
  • Frunze de dafin 2 bucăți,
  • Baton de scorțișoară ½ bucată,
  • Sare iodată 1 lingură.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac:

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. Pentruaceastă operațiune am folosit robotul de bucătărie. Toate ingredientele se pun la călit în uleiul încins cca. 3 minute, apoi se sting cu vinul, oțetul și zahărul, se adaugă cu frunzele de dafin cuișoarele și batonul de scorțișoară, lasându-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, până se îngroașă ușor, se asezonează de sare și se pune în borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasă la dunst cald, până se răcește. Spor și poftă bună. 

P.S. L-am folosit pe Laurențiu-Ionel, ajutorul din dotare, adică Multicooker-ul de la Phillips ;), l-am programat ptr dulceață, și-a făcut treaba din plin;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

22.09.2015, 09:00

imi place ce ai facut aici

Raluca57 1

24.09.2015, 09:57

Vin alb 10 ml? Multumesc

Raluca57 1

26.09.2015, 08:18

Excelent acest preparat! Nu a mai ajuns în borcane, ai mei l-au devorat. Azi voi face din nou, porție dublă. F f bun!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

ULTIMELE COMENTARII

Valind

Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.

Beachfront Villa

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Labneh - Crema de iaurt libaneza