sau prajitura cu foaie sfaramata...
Foile:
Umplutura:
Glazura:
Preparam aluatul pentru foi astfel:
Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator.
Amestecam ingredientele, apoi adaugam faina, framantam un aluat gras pe care il lasam pentru o ora la rece.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Impartim aluatul in 3 parti egale, intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru infainata si apoi transferam foile pe rand pe dosul unei tavi unse cu ulei. Impungem din loc in loc, foile cu furculita, apoi le coacem pana devin aurii (cca 8-10 minute)
Pentru umplutura, zdrobim una dintre foi cu mana intr-un vas incapator, adaugam bezelele marshmallow taiate bucatele, pasta de macese, esenta de rom, untul topit, frisca lichida, zaharul pudra, pudra de cacao. Amestecam.
Peste una dintre foi, repartizam umplutura, nivelam cu grija, apoi acoperim cu cealalta foaie.
Topim ciocolata la foc mic, intr-o craticioara, in putina frisca lichida, glazuram prajitura, apoi o decoram cu bucatele de bezea si bombonele colorate din zahar.
Lasam prajitura la loc racoros pana a doua zi, portionam si servim.
Pofta buna!