Stiu, le-ati vazut si le-ati tot vazut, ba chiar le-ati si facut. Si eu la fel! :))
Si daca le-ati facut, stiti cat de usor se fac sau cat de bune sunt.
Dar daca nu le-ati facut inca, nu asteptati o ocazie speciala ca sa le faceti. Sunt tare bune, crocante in exterior, pufoase in interior. A, si cu gust intens de ciocolata.
Topim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze.
Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ciocolata racita. Amestecam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, adaugam romul si il incorporam. Bagam compozitia la frigider si lasam cateva ore (sau puteti sa tineti peste noapte), timp in care se va inchega.
Pregatim un castronel cu zahar tos si unul cu zahar pudra. Pregatim o tava si asezam hartie de copt.
Scoatem compozitia din frigider si cu o lingurita, luam din aluat si formam bilute pe care le tavalim intai in zahar tos, apoi in zahar pudra si le asezam in tava de copt.Eu am ales sa le fac un pic mai mari.
Le punem la copt, in cuptorul preincins, cam 12-15 minute. Prima tura de fursecuri am tinut numai 10 minute si nu am fost multumita. Eu personal, am ales apoi sa le tin cam 15 minute si au iesit mult mai bine, iar interiorul a ramas pufos. Le scoatem cu atentie din cuptor pentru ca sunt extrem de fragede si le lasam la racit. Veti vedea ca vor fi mai "solide" odata racite.
Sunt extrem, extrem de gustoase!