Chocolate cookies

de AndreeaJ in Dulciuri, 26 Ian 2011 | 6638 vizualizari

 

Cat de multa ciocolata poate avea un fursec in el? Raspunsul? Cat de multa! Pentru iubitorii de ciocolata, acesta ar fi fursecul perfect! Va spun sincer ca nu cred ca am folosit vreodata atat de multa ciocolata intr-un fursec atat de mic. Reteta este americana, bineinteles :) si specifica vreo jumatate de kilogram de ciocolata plus ceva chips-uri de ciocolata!
Intr-atat de nebuna nu sunt, deci am injumatatit cantitatile ingredientelor si zic eu ca bine am facut caci au iesit destul de multi biscuitei incat sa se sature si prietenii si rudele. Sunt intr-adevar deliciosi, dar recomand consumul cu masura, asta daca cineva poate sa inteleaga ce inseamna cuvantul "masura" atunci cand savureaza acesti biscuitei :). Si daca nu v-am convins, va mai zic ceva, cat sunt calzi sunt moi precum prjiturelele negrese tip brownies, atunci cand se racesc sunt chiar biscuitei dar cu si mai mult gust de ciocolata! E un duo perfect! :)

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata neagra 70% cacao de buna calitate
  • 120 g ciocolata cu lapte de buna calitate
  • 30 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 120 g chocolate chips (bobite de ciocolata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cookies:

Mai intai incazim cuptorul la 175 grade Cpe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul.

Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua impreuna cu zaharul, si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul, ciocolata topita o lasam un pic sa se raceasca (cat sa o simtim un pic calda pe deget) si apoi o adaugam la amestecul de oua.

Obtinem o crema spumoasa si lucioasa la care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam totul cu o lingura sau spatula.

Apoi adaugam bobitele de ciocolata, luam cate o lingurita din compozitie si punem pe tava de copt acoperita cu hartie de copt.

Lasam la copt 10-maxim 12 minute si nu deschidem usa cuptorului intre timp!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

AndreeaJ 1

26.01.2011, 21:25

Si inca ceva fetelor, tin sa va spun, puneti in tava la inceput cam o lingurita, compozitia s-ar putea sa se intinda un pic mai mult in tava si sa obtineti biscuitei mai mari. Cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai pufosi, cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai crocanti. Depinde cum va plac.

mamaieelena 1

27.01.2011, 17:45

bune

Angelina_Elena 1

27.01.2012, 14:49

am trecut reteta la favorite!par asa perfecti si ciocolatosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si ness