Chiroste-aperitiv si desert

de abetina in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2018 | 6935 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.faina de grau,
  • 2 oua,
  • 100 ml.ulei,
  • 400 ml.apa,
  • 1 lingurita de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 600 gr.urda de capra,
  • 400 gr.branza dulce de vaci,
  • 1 lingurita de sare,
  • 5 oua.
  • Ingrediente pentru ornare:
  • pesmet,
  • 50 ml.ulei,
  • smantana dupa pofte dar se poate si fara.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiroste-aperitiv si desert:

 Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga uleiul, ouale, sarea si se framanta cu apa calduta la temperatura camerei, se face un aluat suficient de tare cat se se intinda usor pe masa de lucru.
 Mod de preparare pentru compozitie:
  Intr-un vas se pune branza dulce de vaci, urda de capra, sare, ouale si se omogenizeaza compozitia.
 Mod de preparare pentru chiroste:
  Se imparte aluatul in patru bucati,din fiecare bucata de aluat vom intinde pe masa de lucru o foaie subtire care se taie cu cutitul in 16 bucati,pe fiecare bucata de aluat se pune cate o lingura de compozitie de branza,sa tot fie din belsug,se prinde cu mana capetele de alaut pe diagonala si cu degetele se aduna marginile aluatului dupa care se calca cu furculita peste margini,sa  aiba forma frumoasa si sa impiedice sa curga branza la fiert.Se fac chirostele din prima foaie si se lasa pe masa.
  Intr-o oala de circa 5 l.se pune apa pe jumatate si se lasa sa clocoteasca,cand clocoteste se da focul la mic si se pun chirostele una cate una,se lasa sa fiarba la foc mic,se da cu paleta de lemn printre ele sa nu se lipeasca de oala si cand se ridica deasupra apei este semn ca sunt fierte,se scot cu o paleta pe un platou si se pot pregati desert presurand zahar din belsug peste ele.
  Pentru chiroste aperitiv:
   Se scot chirostele din apa in care au fiert,se ung cu ulei,se dau prin pesmet si se pun intr-o tava in care s-a pus hartie de copt,se lasa la cuptor la foc mare sa se coaca pe ambele parti si se servesc cu smantana.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Nota:
  De obicei nu se pune zahar in branza  fiindca se topeste si se desfac chirostele,de aceea se pudreaza cu zahar cand sunt scoase,fierbinti din oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiroste-aperitiv si desert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

07.12.2018, 11:20

O, ce bune!

UrsanMihaela 1

07.12.2018, 21:03

Am pregatit si eu acum multi ani si chiar ma gandeam sa mai incerc sa pregatesc. Cu siguranta voi incerca si reteta ta, deoarece arata fenomenal .

abetina 1

08.12.2018, 12:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza si gris