fiindca m-am jucat cu fetele ''de-a chinezii'' a trebuit sa fac si mancare chinezeasca,am facut impreuna cu ele, bine mai mult cu Deea cea mare de 3 ani si au papat amandoua cu mare pofta si eu la fel,a iesit bun si aspectuos iar Deea a invatat sa aiba rabdare, sa manance orez cu betele si cate ceva despre cultura si obiceiurile chinezilor :)
Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume se pun intr-un wok incins cu putin ulei de susan.
Dupa ce s-au inmuiat morcovii si telina bastonase, se adauga si ele in wok si se prajesc impreuna.Se adauga acum si sosul de soia si putina sare, apoi o rosie fara coaja tocata marunt si un praf de piper.
Orezul se spala si se apoi se pune la fiert (100 g orez in 350-400 ml apa) se lasa acoperit spre sfarsit si se serveste separat asa alb simplu doar cu putina sare.
Pestele se tine putin in marinata din ulei de susan, zeama de lamaie sare si piper.Apoi se taveleste printr-un amestec de faina cu pesmet si seminte de susan si desigur sare.
O parte din peste l-am pastrat asa din marinata si l-am amestecat doar cu putin sos si l-am mai dat la tigaie putin.
Este o manacre usoara si foarte gustoasa.