Chili con carne

de Pelagie in Vita, 16 Feb 2011 | 8740 vizualizari

 

De Sf. Ioan am avut doi sarbatoriti in familie, sotul si fetita. Asadar am vrut sa il scot pe sotul meu in oras intr-un loc deosebit. Dupa lungi cautari pe internet am gasit un restaurant mexican in Brasov, Dos Amigos.
Cum eu personal sunt indragostita de mancarea picanta si am observat ca si el a inceput sa o indrageasca, am iesit la un chili con carne.
Mancarea a fost foarte buna, lafel si atmosfera...sigur se va lasa cu o reintoarcere.
Aceasta reteta am facut-o cu ocazia vizitei unei bune prietene, Raluca. A fost foarte buna si spicy, pe sufletul amandoura.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • ulei - o lingura
  • chili 2-3 lingurite (desii recomand la inceput sa puneti 1 lingurita si daca doriti mai iute sa compeltati) sau 1 ardei iute taiat marunt
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde (pentru culoare)
  • 1 cutie fasole boabe ( cea maro e mai de efect, dar se poate pune si fasole obisnuita)
  • 1 cutie mica porumb
  • 1 cutie rosii tocate in sos tomat
  • 1 pachet carne tocata de vita - 500 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Se pune uleiul in vas ( eu gatesc foarte mult in wok, dar orice vas antiaderent este perfect), carnea de vita, ceapa, rosiile impreuna cu sosul tomat, sarea si piperul, se lasa la fiert acoperite aprox. 45-50 min. Se adauga porumbul, fasolea, ardeiul taiat cubulete, chili si se completeaza cu apa pentru a mai fierbe inca 15 min.

Se serveste cu tortilla (se gasesc in pungi asemanatoare chipsurilor) sau in chifle din care se scoate continutul si tinute putin la cuptor pentru a se intari asemeni unor mici farfurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vitel picant - gulas