Pentru ca in ultima saptamana dragul meu nepotel a fost la mine, buni Idi i-a facut tot felul de papa bun....
Un exemplu este acesta pe care l-am facut dupa o reteta din revista Click- Pofta buna !
Pieptul de pui fara pielita se toaca marunt si se amesteca apoi cu morcovul si ceapa date pe razatoarea cu gauri mici.Adaugam oul batut,patrunjelul verde tocat fin, sare si piper si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia.
Acoperim amestecul si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Dupa scurgerea timpului formam chiftelute pe care le fierbem in apa cu putina sare.Le lasam sa fiarba cam 10 minute pe ambele parti si apoi le scoatem si le servim cu sosul de cascaval preparat astfel: untul il amestecam cu faina si cu putin lapte sa nu se faca cocoloase.Adaugam cascavalul ras si chimionul macinat si punem amestecul pe foc mic, amestecand continuu si adaugand laptele ramas.Lasam sa dea in cateva clocote pina se ingroasa, apoi adaugam sare si piper.
Chiftelutele le servim cu sosul de cascaval si cu piure de cartofi sau cu pilaf.
Pofta mare !
1
O mancare usoara si sanatoasa mai ales pentru copilasi...