o reteta de la doctorita mea de familie, reteta o am de vreo 6 ani ... am facut mai mult pt c-o sa-ncerc sa-l ademenesc si pe sot sa manance :D ceva gustos si sanatos...
2-3 chiftelute de astea inlocuiesc doua mese din zi.... le-am pus la categoria aperitive/garnituri pt ca n-am stiu unde altundeva :D:D combinatia cu mar crud este dementiala...
dovleceii si cepele se dau pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita.
branza se amesteca cu verdeturile tocate marunt si usturoiul pisat.
dupa ce dovleceii si cepele s-au scurs ii adaugam peste branza iar apoi amestecam bine.
punem oul si pesmetul si iar amestecam bine.
pe o tava punem hartie de copt si asezam chiftelutele.
dam la cuptorul preincins pana cand se coc, capata o culoare aramie.
se servesc alaturi de felii de mar.
un deliciu, credeti-ma pe cuvant....
pofta buna!
1
atentie!!! aceste chiftelute sunt dietetice si nu au sare. pentru sot eu am pus separat si am adaugat sare si piper...
2
chiftelutele trebuie coapte pe ambele parti...