Chiftelute marinate

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 5 Mai 2010 | 8451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 g carne porc
  • 1 ceapa
  • un cartof ras
  • 1 ou
  • o legatura patrunjel
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • o cana sos de rosii
  • o cana supa de carne sau apa
  • frunze de dafin
  • ulei
  • piper boabe
  • o lingura otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga peste carnea tocata.Se mai adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine.Se formeaza chiftelute care se trec prin faina si apoi se prajesc in ulei incins. Cand sunt bine rumenite se scot si se pun intr-un vas acoperit ca sa stea calde.

Separat se face sosul :se caleste ceapa in putin ulei, se adauga sosul de rosii , supa de carne sau apa , foaia de dafin , boabele de piper, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul.Spre final se adauga verdeata , usturoiul taiat felii si o lingura de otet( da savoare sosului).Se adauga si chiftelutele in sos si se da la cuptor pentru circa 10 min.

Se servesc calde alaturi de piure de cartofi, pilaf sau alte garnituri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rosii