Chiftelute in sos tomat

de eralucel in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2009 | 12486 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru chiftele
  • 600-700 g carne tocata mixta (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • sare, piper
  • 1 ou
  • pesmet
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sos
  • 2 linguri pline cu bulion
  • 3-4 linguri de faina
  • 3/4 l apa fiarta
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos tomat:

Taiem carnea cubulete si o dam prin masina, impreuna cu ceapa taiata felii groase si 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine. Punem acest amestec intr-un bol, adaugam oul, sare si piper dupa gust, bicarbonat, si amestecam bine cu mana. Modelam chiftelute mici, rotunde, pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei. Dupa ce s-au prajit le punem pe o farfurie si le dam deoparte. Punem uleiul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam bine, punem pasta de tomate si amestecam cu lingura de lemn. Turnam apa fiarta, cate putin, pana se face un sos, ca o smantana mai subtire. Punem pe foc mic si cand incepe sa fiarba cufundam chiftelele in sos, punem cateva boabe de piper, sare dupa gust si 2 foi de dafin. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

eralucel 1

10.11.2009, 21:11

Bine v-am gasit, fetelor, ma bucur sa ne intalnim pe Bucataras!
Eralucel e id-ul de mail, cred ca m-am grabit cand am completat formularul si l-am mai trecut o data. Ralu(cel) will do just fine...
De forum nu stiu daca o sa am timp, dar promit ca incerc sa intru in weekend, pe cuvant de bucataras
Oana, spune-ne si noua cum e cu chiftelele...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui de balta pane