Chiftelute in sos de iaurt

de _Alina_ in Vita, 13 Noi 2013 | 6019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 950 g carne de vitel (muschi fara grasime)
  • 2 morcovi mari (250 g)
  • 7 cartofi potriviti (400 g)
  • 1 lg cu varf patrunjel uscat
  • 4 lg cu varf pesmet
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/3 lgt piper macinat
  • 1/2 capatana de usturoi
  • Sos
  • 850 g lapte prins/iaurt
  • 2 lg faina de grau
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 1 lg patrunjel uscat
  • 1 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de iaurt:

1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam.

2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne.

3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul uscat.

4. Amestecam totul bine apoi formam bilute (pe care le aplatizam sau nu) si pe care le punem la prajit in uleiul incins.

5. Pentru sos punem  ceapa la calit intr-o cratita, presaram putina sare si o lasam pana se inmoaie.

6. Amestecam chisleagul/iaurtul cu ouale batute si cu faina apoi le turnam in tigaie. Tinem tigaia la foc mic si amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa (5-15 min). La final oprim focul adaugam patrunjelul uscat si amestecam. Il lasam sa se raceasca apoi il putem servi cu chiftelute.

TIPS-URI

1

  Pentru un meniu mai dietetic puteti opta pentru coacerea chiftelelor in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat