Chiftelute in aluat de bere

de ralu_ca in Porc, 24 Mar 2013 | 6553 vizualizari

 

Am vrut si am incercat...mi-au iesit o nebunieeeeeee!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml bere
  • Chiftele:
  • 900 g carne tocata porc
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 cepe mici
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • chimen
  • 1 lingurita usturoi praf
  • Sos:
  • 1 cutie rosii in bulion
  • usturoi 4 catei tocat
  • putin oregano sau cimbru
  • sare, piper
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita miere
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Aluatul:

Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde.

Aluatul se imparte in parti egale, se formeaza bilutele pe care le intindem cu facaletul.

In fiecare biluta de aluat punem biluta de carne ( amestecam carnea,oul,ceapa taiata marunt, pesmet, delikat, piper, chimen, praful de usturoi) si se strange la mijloc.

Intr-o tava rotunda ( am folosit eu ) in care am asezat hartie de copt, se aseaza bilele formate si se lasa inca vreo 25 minute la dospit.

Se introduc la cuptor pana acestea se rumenesc deasupra.

Intre timp am facut si sosul din ingredientele mentionate. Rosiille le-am pus in robat le-am amestecat cateva secunde, apoi am dat prin sita si s-au separat cojile. In amestecul obtinut am adaugat usturoiul tocat, sare, piper, oregano sau cimbru, o lingura de bulion ( acesta fiind mai dens ) si miere.

A iesit un sos pe cinste.

Chiftelele se pot servi si calde si reci alaturi de sosul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

CookieMonster 1

26.03.2013, 09:11

Ce bine arata!!!

GabrielDorobantu 1

10.04.2013, 15:41

chiftelutele se vor coace acolo in interior?nu-si vor lasa zeama?ce frumos arata.

babi5 1

17.06.2013, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]