Chiftelute in aluat de bere

de ralu_ca in Porc, 24 Mar 2013 | 6480 vizualizari

 

Am vrut si am incercat...mi-au iesit o nebunieeeeeee!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml bere
  • Chiftele:
  • 900 g carne tocata porc
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 cepe mici
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • chimen
  • 1 lingurita usturoi praf
  • Sos:
  • 1 cutie rosii in bulion
  • usturoi 4 catei tocat
  • putin oregano sau cimbru
  • sare, piper
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita miere
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Aluatul:

Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde.

Aluatul se imparte in parti egale, se formeaza bilutele pe care le intindem cu facaletul.

In fiecare biluta de aluat punem biluta de carne ( amestecam carnea,oul,ceapa taiata marunt, pesmet, delikat, piper, chimen, praful de usturoi) si se strange la mijloc.

Intr-o tava rotunda ( am folosit eu ) in care am asezat hartie de copt, se aseaza bilele formate si se lasa inca vreo 25 minute la dospit.

Se introduc la cuptor pana acestea se rumenesc deasupra.

Intre timp am facut si sosul din ingredientele mentionate. Rosiille le-am pus in robat le-am amestecat cateva secunde, apoi am dat prin sita si s-au separat cojile. In amestecul obtinut am adaugat usturoiul tocat, sare, piper, oregano sau cimbru, o lingura de bulion ( acesta fiind mai dens ) si miere.

A iesit un sos pe cinste.

Chiftelele se pot servi si calde si reci alaturi de sosul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

CookieMonster 1

26.03.2013, 09:11

Ce bine arata!!!

GabrielDorobantu 1

10.04.2013, 15:41

chiftelutele se vor coace acolo in interior?nu-si vor lasa zeama?ce frumos arata.

babi5 1

17.06.2013, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]