Am vrut si am incercat...mi-au iesit o nebunieeeeeee!
Aluatul:
Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde.
Aluatul se imparte in parti egale, se formeaza bilutele pe care le intindem cu facaletul.
In fiecare biluta de aluat punem biluta de carne ( amestecam carnea,oul,ceapa taiata marunt, pesmet, delikat, piper, chimen, praful de usturoi) si se strange la mijloc.
Intr-o tava rotunda ( am folosit eu ) in care am asezat hartie de copt, se aseaza bilele formate si se lasa inca vreo 25 minute la dospit.
Se introduc la cuptor pana acestea se rumenesc deasupra.
Intre timp am facut si sosul din ingredientele mentionate. Rosiille le-am pus in robat le-am amestecat cateva secunde, apoi am dat prin sita si s-au separat cojile. In amestecul obtinut am adaugat usturoiul tocat, sare, piper, oregano sau cimbru, o lingura de bulion ( acesta fiind mai dens ) si miere.
A iesit un sos pe cinste.
Chiftelele se pot servi si calde si reci alaturi de sosul preparat.