Chiftelute din piept de pui la cuptor

de Gherca Daniela in Pui, 9 Aug 2016 | 3987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara os(cca.300g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 mana de patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita condimente de pui
  • piper
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80g pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui la cuptor:

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot. 
Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine toate ingredientele. 
Punem acest amestec intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana obtinem o pasta, pe care o punem intr-un bol, apoi adaugam oul batut foarte putin si pesmetul, amestecam pana la omogenizare. (Daca considerati ca mai trebuie putin pesmet se mai poate pune 10g, in functie de cat de mare este oul). 
Cu aceasta pasta formam chiftelutele, ne ajutam de putin ulei pentru a nu se lipi de mana si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca.30-35 minute sau pana devin usor aurii deasupra. 
Sunt foarte bune acum perioada asta pentru ca sunt mai dietetice si foarte gustoase! 
Noi am servit alaturi de cipsuri de dovlecel verde la cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]