O mâncare de post, foarte gustoasă și sățioasă, cu arome care o fac un deliciu.
Am asociat cartofilor o salată de varză, nu numai pentru că îmi place mai mult, dar mai ales pentru că mie mi se pare că se potrivește foarte bine.
Cartofii se curăță, se spală și se taie în formele dorite (dar nu prea mici).
Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește se adaugă 1 lingură de sare și cartofii pregătiți.
După 5-6 minute de fiert, cartofii se strecoară și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu ulei. Se presară peste ei condimentele (sare, piper, rozmarin, boia de ardei, oregano, hot & spicy) apoi cele două tipuri de ulei și în sfârșit pesmetul. Se amestecă ușor cartofii, rostogolindu-i, pentru a se impregna de condimente și ulei pe toate fețele și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, până se rumenesc.
Între timp se pregătește salata de varză. Se curăță varza de foile exterioare, apoi se spală și se taie mărunt. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie și el fin. Se frământă varza ușor cu 1 linguriță de sare, se adaugă mărarul tăiat, oțetul și 2 pahare de apă.
După aproximativ 30 de minute, se scoate tava din cuptor și cartofii se pot servi deja, cu o salată de varză și mărar.
1
Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă ușor.
2
Nu fierbeți cartofii prea mult, ca să-și păstreze forma.
3
Amestecați-i cu grijă, ca să nu-i striviți.
4
Cine nu agreează mărarul, poate face o salată de varză simplă, sau poate asocia diverse murături.