Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)

de Lavinia in Mancaruri de post, 9 Apr 2014 | 9483 vizualizari

 

Un preparat satios ,delicios si foarte bine primit in perioada aceasta!Mi-a facut Rocsi aseara pofta:D

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 400 g ghebe fierte si tocate
  • 1 morcov
  • 3 cartofi medii
  • 3-4 felii de franzela
  • 5 linguri faina
  • 2 cepe mici
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • ulei pentru prajit

Sos:

  • 3 cepe mici
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 linguri de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • frunze de usturoi verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post):

Am ras morcovul si cartofii pe razatoarea mica. Intr-un vas incapator am pus ghebele tocate,cartofii rasi si scursi bine de apa,morcovul ras,usturoiul pisat,ceapa tocata marunt si feliile de franzela inmuiate in apa. Am adaugat apoi sare,piper,marar tocat si faina si am amestecat bine pana s-a legat compozitia. Am lasat compozitia sa se odihneasca timp de 30 de minute. Intr-o tigaie am pus la incins cam 300 ml ulei. Cu mainile usor umezite am format chiftele potrivite pe care le-am prajit pe ambele parti la foc mediu pana s-au rumenit frumos. Am scos chiftelele pe servete absorbante si m-am ocupat de sos. Am oprit putin din uleiul in care am prajit chiftele.

Ceapa am taiat-o julien si am pus-o la calit cu un praf de sare si putin piper pana s-a inmuiat. Am adaugat sucul de rosii,apa ,foile de dafin si zaharul si am lasat sa fiarba impreuna cam 10-15 minute. Am scos foile de dafin si am dizolvat faina in putina apa. Am pus peste sos si faina si am amestecat bine.

Am mai lasat sosul sa fiarba amestecand din cand in cand aprox 15 minute. Am adaugat chiftelele si le-am lasat sa mai fiarba si ele impreuna cu sosul cateva minute. La final am mai potrivit gustul cu sare(doar daca este nevoie) si frunze de usturoi verde tocate marunt.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit aprox 25 de chiftele potrivit de mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din ghebe