Sunt la fel de gustoase, dar mult mai sanatoase decat cele prajite, iar savoarea carnii aromate cu legume proaspete este mult mai intensa fata de cele clasice.
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Tocam legumele marunt si le amestecam cu carnea tocata. Eu le-am bagat la robot pana s-au maruntit. Daca nu aveti, le puteti da prin razatoare. Atentie, cartofii trebuie storsi de zeama inainte sa fie pusi peste carne.
Separat, se bat ouale spuma, dupa care se toarna peste carne si se amesteca. Daca le puneti direct peste carne, chiftelele nu vor iesi asa de pufoase.
Se mai adauga usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sare, piper, busuioc-ul (optional) si ciupercile (optional), si se amesteca bine.
Dupa ce totul a devenit omogen, incepem sa formam chifetlutele. Pentru acest lucru nu avem nevoie de faina, ci de un castron cu putina apa, pentru a ne inmuia mainile.
In tava de cuptor se aseaza o hartie de copt. Daca nu aveti, puteti unge tava cu putin ulei, sa nu se lipeasca chiftelutele.
Se formeaza chiftelutele in palma si se aseaza in tava. Nu trebuie lasata foarte mare distanta intre ele, pentru ca oricum isi vor diminua volumul in cuptor. Pentru a nu se lipi de palme, umeziti-va putin mainile inaninte de a incepe sa le dati forma.
Se dau la cuptor si se tin la foc mediu (aprox 180 de grade) pana prind o culoare frumoasa, aurie.
PS: Eu am facut si la cuptor si in Dry Cooker si va spun ca au iesit fenomenal in ambele variante, numai ca la Dry Cooker parca a durat un pic mai mult.