O minune de culoare si gust! Am incercat reteta asta din nevoia de schimbare. Eternele culori si gusturi le voiam altfel. Asa ca joaca in bucatarie a avut efectul pe care-l vedeti. Si gustul a fost pe masura. E un fel de mancare foarte lejer, gustos, aromat, inedit. Merge ca aperitiv cald, sau chiar ca o cina usoara. Vi-l recomand fie ca aveti musafiri, fie ca va veti cinsti pe voi insiva cu o asemenea sarbatoare de mancarica.
1. Spalati zuchini si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugati usturoiul, sarea piperul si caliti in 4 linguri de ulei de masline pentru 10 minute.
2. Lasati-i sa se raceasca si tocati-i cu un blender. Apoi adaugati toate celelalte ingrediente, inclusiv condimentele si amestecati bine. Adaugati pesmet cat e necesar pentru a obtine o compozitie din care sa puteti forma chiftelute.
3. Puneti-le pe o tava imbracata in hartie de copt si dati-le la cuptor pentru 15 minute, pana se rumenesc.
4. Caliti ceapa de la sos cu 4 linguri de ulei de masline, adaugati mazarea, un praf de sare si apa cat sa le acopere si lasati sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Lasati la racit si cu un blender pasati si mazarea. Condimentati dupa gust si decorati cu patrunjel proaspat maruntit.
1
Pentru un aspect superb, aduceti la masa chifetele insirate pe frigarui, iar sosul fierbinte in boluri de sticla.
2
Pentru o culoare mai apetisanta, puneti in compozitia de chiftele un varf de lingurita de paprika. La copt, chiftelele primesc o nuanta rosiatica foarte frumoasa si un gust mai picant.