Acum cand a venit vara si e sezonul dovleceilor, sa profitam de ei.
Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei.
Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine.
Peste dovlecei si cartofi, se rade usturoiul si ceapa, se adauga faina, oul, sare, piper. Se amesteca bine.
Intr-o tigaie se incinge uleiul bine, se ia cu lingura din amestec si se pune in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.
Cand sunt bine prajiti, se scot din tigaie si se pun pe un servetel pentru a se scurge de ulei.
Se servesc calde sau reci.
1
Peste chiftelutele calde se paote rade cascaval.
2
Cine doreste poate adauga in amestec si cateva frunze de patrunjel tocat.