Aperitiv budinca rest, restul e istorie

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2019 | 22920 vizualizari

 

Suntem in deplasare, la mama. Stand asa cu mama la o sueta, dupa ce am hranit gainile, cei 4 fazani, iepurele de companie , gainusa japoneza, pe Pitic si Linda si am intors ouale in clocitoare....hai ca m-am laudat singura ce vrednica sunt......asa ca hai sa trec la ce-i important, adica ce am pregatit de mancare ( in afara de ardei umpluti, sarmalute-n foi de vita) la cererea expresa a mamei. Mi-a zis ca ar manca asa o chestie cu cartofi fierti, cu niste urda, ca are-n frigider,branza de capra, de vaca tot prin frigiderul ei si altele.......acum trebuie sa spun ca a zis ca la mine dureaza prea mult sa fac ceva de mancare, adica stai sa fac poza, la aia,la aia si ailalta....si ca pofta ei s`o dus pe apa sambetei......asta e din cauza de ''boala patimasa Bucataras '' odata ce te-a lovit greu mai scapi sau nu mai scapi deloc......

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt oarecum ochiometrice -fiecaruia ii ramane prin frigider un pic din aia, ailalta si tot asa
  • 10 cartofi potriviti ca marime
  • cca 240 g urda dulce
  • cca 60 g branza de capra
  • cca 50 g telemea de vaca proaspata
  • 2 linguri smantana cu 35% grasime
  • 6 oua
  • cateva fire de ceapa verde
  • cateva fire de marar verde
  • unt cca 50-60 g
  • sare
  • feli de cascaval - 2 ca atat mai era in frigider
  • cca 50 g parmezan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv budinca rest, restul e istorie:

Punem la fiert cartofii in coaja, punem sare in apa care fierb cartofii. Cat timp fierb taiem ceapa si mararul, intr-un castron amestecam urda cu branza de capra si cea de vaca. Peste amestecul de branzeturi punem 4 oua ( foarte proaspete, luate direct din cuibar, din alea cu coaja verde, cica sunt mai sanatoase, nu stiu cine zice...) si smantana, amestecam bine, adaugam si ceapa verde si mararul, adaugam sare daca mai este nevoie.Scoatem cartofii de la fiert, ii curatam de coaja si ii taiem rondele.Luam o tava cu dimensiunile de 26/6 cm o ungem cu unt foarte bine, apoi asezam un strat de cartofi, presaram un pic de sare peste cartofi si apoi adaugam amestecul pregatit, deasupra venim cu al doilea strat de cartofi, asezam fasiute de cascaval, radem parmezanul, batem bine cele 2 oua ramase si le turnam deasupra, la final punem din loc in loc bucatele de unt.Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam tava in tava de la cuptor, turnam in tava de la cuptor apa, lasam la cuptor cca 35 min, pana se formeaza o crusta rumena deasupra. Se poate servi calda cu smantana sau rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca rest, restul e istorie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa pane