Chiftelute de cous cous

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2014 | 8163 vizualizari

 

Mereu am asociat chiftelutele la o lume ludica, la copilarie, la joc, la creatie. Ce tip de mancare iti permite mai mult sa experimentezi, sa incerci, sa faci diferite combinatii? Chiftelutele sunt in miracol in farfurie. Se intampla de multe ori, cel putin mie mi se intampla, nu stiu voua, sa ma trezesc cu frigiderul aproape gol si atunci stiu ca scaparea mea sunt chiftelele, pentru ca o chiftea tot reusesc sa creez, o chifteluta ca ce mi-a mai ramas prin frigider. Ciudat este ca de cele mai multe ori ceea ce iese e atat de delicios si de maret ca mi se pare o jignire sa numesc acea mancare chifteluta de ramasite. De aceea chiftelutelor mele de astazi nu le voi da numele de chiftelele de maxima urgenta (in acest caz aveam nevoie de ceva rapid inainte de a merge la cinema si nu avema nici timpul necesar sa fac cumparturi), ci le voi numi chiftelute orientale.

 

INGREDIENTE

  • - 100 g de cous cous
  • - 1 catel de usturoi
  • - 200 g de cartofi
  • - 100 g de morcovi
  • - 150 g de zuchine (dovlecel verde)
  • - 1 ou
  • - sare
  • - piper
  • - curry
  • - cimbru
  • - curcuma
  • - seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cous cous:

Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare.

Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii. Am spalat si razalit zuchinele. Am calit putin morcovii si zuchinele intr-o tigaie cu un fir de ulei, un catel de usturoi si 2 fire de cimbru proaspat.  Am adaugat putin curry si curcuma. Am amestecat cous cous-ul cu cartofii, morcovii, zuchinele si un ou. Am sarat si piperat. Am format chiftelute pe care le-am dat prin seminte de susan. Le-am dat la cuptor preincalzit, cu un fir de ulei de deasupra, 10 minute, la 180 grade, cuptor ventilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cous cous" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Sim0na 1

16.01.2014, 20:33

Alina26 1

17.01.2014, 12:32

interesanta idee!!la fav!!!

GretaRachita 1

18.01.2014, 12:02

Multumesc tuturor. Da bunica sunt fff bune. Ianculubita nu ar fi mers maslina inaacset caz pt ca ar fi acoperit gustl de curry si curcuma. incearca te rog asa reteta si imi spui apoi parererea ta. Eu consider ca sunt f bune asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel si cus cus la cuptor