Chec aperitiv cu ciuperci

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 20088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -140 g faina
  • -5 oua
  • -400 g ciuperci
  • -200 g cascaval
  • -20 masline cu gogosari
  • -110 ml lapte
  • -55 ml ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -o legatura marar
  • -o legatura patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ciuperci:

Se curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul de galbenusuri. Se va obtine o compozitie mai consistenta. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de mai sus cu miscari lente de sus in jos.

Cascavalul se taie cubulete. Se opresc 20 g pentru a se presara deasupra checului in timpul coacerii.

In compozitia de oua si faina se adauga cascavalul, ciupercile, mararul si patrunjelul tocat marunt si se amesteca cu miscari usoare de sus in jos. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se tapeteaza cu foaie de copt o forma de chec si se toarna jumatate de compozitie. Se repartizeaza 10 masline de-a lungul tavii, se toarna cealalta jumatate si se mai adauga inca 10 masline. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor se presara cascaval deasupra checului pentru un gust dar mai ales pentru un aspect deosebit.  

Pufos, gustos si frumos colorat! Mi se pare ca amestecul de culori il face si mai apetisant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

27.09.2013, 21:59

La multi ani!

Ancutsa 1

27.09.2016, 11:26

Delicios! La multi ani fericiti!

miki_a 1

27.09.2016, 23:14

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti