Chiftelute cu sunca si masline

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2013 | 3923 vizualizari

 

Iata inca o noutate in materie de reteta de chiftelute. Aproape ca nu-mi venea sa cred ca pot face aceasta combinatie. Am incercat, am gustat si mi-a placut. Folositi sunca slaba, de preferat din aceasi tip de carne ca si cea tocata. Maslinele pot sa fie verzi sau negre fara samburi, important este sa nu fie foarte sarate.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata (de pui)
  • 300 g sunca de pui
  • 1 ceapa mare (rosie)
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 4 linguri pesmet
  • pesmet pentru crusta
  • patrunjel verde si marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sunca si masline:

Amestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet. Formam mici bilute de carne in mijlocul carora punem cate o maslina fara sambure (daca maslina e prea mare punem doar o jumatate. Tavalim bilutele de chiftelute prin pesmet si le prajim in ulei incins. Le scurgem de grasimea in exces pe un servet de hartie.

Putem servi cu muraturi, mustar si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sunca si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu cascaval