Chifteluţe cu sos alb

de Dya Daniela Andrei in Porc, 14 Iun 2016 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chifteluţe:

  • 2 ouă mari
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 legatură de mărar
  • 1 legatură de pătrunjel
  • usturoi,
  • sare şi piper după gust
  • făină albă de grâu
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos ne sunt necesare:
  • 200 ml lapte (fiert)
  • 100 gr unt (85% grăsime)
  • 2 linguri cu făină albă de grău
  • 4-5 linguri cu smantână
  • Sare după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu sos alb:

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces. 

Pentru sos, topim untul într-o crăticioară, presărăm făina şi amestecăm energic, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Adăugăm smântana şi omogenizăm. Turnăm apoi laptele puţin câte puţin, amestecând continuu.

Lăsăm sosul pe foc pentru 5 minute. Potrivim de gust cu sare şi adăugăm chifteluţele. Continuăm fierberea înca 5 minute aproximativ.

Se şerveşte cald. Poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la gratar