Iata o reteta de post, foarte buna: chiftelute. Noi le mancam la cartofi (piere, prajiti, natur, rantaliti); merg si cu fasole (frecata, iahnie)... cu mazare, orez.... si sos.
Desi sunt facute in varianta de post, ies foarte gustoase si sunt potrivite pentru zilele de post.
Pentru aceste Chiftelute cu soia si cartofi - Reteta gustoasa de post si nevoie de urmatoarele ingrediente: soia, cartofi, faina, usturoi.
Cum se prepara Chiftelute cu soia si cartofi - Reteta gustoasa de post
Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.
Apoi, cureti cartofii de coaja, ii speli si ii dai prin razatoarea mare; dupa care ii storci cu mana de amidon (ca si cum ai stoarce merele). La fel procedezi si cu soia: dupa ce s-a scurs de apa, o storci cu mana cat mai tare de apa.
Separat, intr-un bol pui cartofii si soia stoarse de apa, faina, usturoi pisat, sare, piper si amesteci; pui apa si ulei si continui sa mesteci pana se obtine o compozitie omogena. Cu o lingurita iei din compozitie si faci chiftelute cu mana (ai grija sa ai mainile umede tot timpul) si le pui pe o farfurie intinsa presarata cu faina.
Iei o tigaie, pui ulei si lasi sa se incalzeasca uleiul; cand uleiul este fierbinte, pui chiftelutele si le lasi la prajit la foc potrivit (stai langa ele si cand prind culoare pe partea cu uleiul le intorci pe cealalta parte).
Cand sunt gata, le asezi frumos pe o farfurie intinsa pe care ai pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.
In varianta de post, poti pregati si reteta de Chiftele de varza sau Chiftele din dovlecei, de post. La fel de gustoase sunt si aceste Chiftele de cartofi cu leurda pe care le poti servi cu un sos de usturoi.