Una dintre mancarurile care nu-mi lipsesc de pe masa de sarbatori. O prefer mai degraba decat salata boeuf sau orice alta salata rece.
pentru chiftelute:
pentru maioneza:
in plus
Intai preparam chiftelutele:
Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrujelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat.
Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei nuci( nuca mica:))) ) pe care le plonjam intr-o farfurie cu faina de grau, le modelam frumos si le prajim bine in ulei incins , pe toate partile.
Maioneza eu o prepar foaaaarte simplu, in cateva secunde, dupa metoda de aici
Ceapa o lasam intr-un vas cu apa rece, de seara pana dimineata (asta pt ca prin aceasta metoda se reduce din usturimea ochilor la curatat:))) )
O curatam apoi o taiem julien.
Intr-un vas punem aproximativ 2 l apa in care adaugam otetul, foi de dafin, boabe de piper, zahar. Trebuie sa obtinem un lichid dulce/acrisor/sarat (ati inteles, da?:))) ).
In momentul in care clocoteste apa, adaugam ceapa taiata si amestecam usor.
Fierbem timp de aproximativ 15 minute dupa care o scoatem intr-o strecuratoare mare si o lasam la scurs si racit.
Amestecam 2/3 din maioneza cu ceapa marinata si amestecam cu chiftelutele.. Restul o lasam pentru ornat.
Chiftelutele absorb multa maioneza , asa ca nu o puneti pe toata decat cu putin timp inainte de servire.
Repartizam in boluri, ornam si dam la rece sau..servim ;)
Pofta buna!