Chifteluţe cu legume în aluat

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2013 | 5467 vizualizari

 

Tare mult îmi plac „trăistuţele” astea,mai ales dacă e o masă de sărbătoare.Am încercat două variante,biluţele din aluat în care am pus carnea cruda şi trăistuţele în care am pus chifteluţele prăjite.Am preferat a doua variantă deoarece noua ne place carnea mai „făcută”.Pentru că am folosit un aluat mai delicat,nu am putut să le las prea mult în cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr Mascarpone sau crema Philadelphia
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri smântâna
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare,piper
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura pesmet
  • Sare,piper,boia
  • Verdeata
  • Pentru umplutura de legume:
  • Ciuperci
  • Amestec mexican de legume
  • Verdeata
  • Sare,piper
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu legume în aluat:

Am pregatit mai întâi aluatul.

Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul.

Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt.

Am framântat un aluat omogen,am acoperit cu folie si am lasat la frigider cam o ora.

Am pregatit compozitia de chiftele,amestecând toate ingredientele.

O parte din compozitie am folosit-o cruda,iar din cealalta am prajit chiftelute.

Ciupercile le-am calit cu putin ulei,am adaugat legumele si verdeata.

Am scos aluatul de la frigider,am facut mai întâi niste bilute,pe care le-am întins si am pus umplutura de chiftele.Le-am împachetat sub forma de bilute si le-am pus la cuptor pâna s-au rumenit,aproximativ 30 de minute.

Din restul aluatului,am întins o foaie foarte subtire si am taiat cercuri cu ajutorul unui bol cu diametrul de 18 cm.

Am pus legume si cate o chifteluta,am adunat ca o bocceluta si am legat cu brida de silicon.

Le-am pus la cuptor cam 35 de minute.

De preferat se servesc reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu legume în aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diaconta 1

28.01.2013, 18:52

Gaby,pai incep sa-ti cam scape niste chestii )))

La Ancuta 1

30.01.2013, 09:49

dupa o luna vad si eu bunatatea asta

diaconta 1

30.01.2013, 10:15

Ancuto ))))mai bine ca ti se facea pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan