Chiftelute cu carne si cartofi

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Mai 2010 | 57055 vizualizari

 

Pot fi servite calde sau reci, ca simple sau cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne tocata amestec ( porc si vita)
  • 3-4 cartofi
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 oua
  • sare
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu carne si cartofi:

    Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei.

    Carnea tocata se amesteca cu celelalte ingrediente pana devine o pasta omogena. Se iau cu mana cantitati egale de carne din care se formeaza chiftele cu palmele. Se tavalesc usor prin faina si se prajesc in uleiul incins, la foc mic, pe ambele parti, pana devin aurii si putin crocante.

    Se scot pe un prosop de hartie pentru a fi inlaturat excesul de ulei.

    Sunt bune calde, dar si reci.

TIPS-URI

1

Numarul de oua din compozitie variaza in functie de tipul carnii si de cantitatea de cartofi adaugata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu carne si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Ina 1

03.05.2010, 09:41

Din pacate eu sunt navetista, fac 120 km zilnic . De gatit gatesc aproape zilnic, dar in weekend trebuie sa fac mai multe Si ieri am avvut si comanda speciala, de clatite

nadina73 1

03.05.2010, 09:52

Ina 1

03.05.2010, 15:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu carne si spanac