Chiftele din legume la cuptor

de Gherca Daniela in Mancaruri de legume, 11 Iun 2018 | 3582 vizualizari

 

Sunt tare bune, chiar daca nu au carne, mai ales ca se pot lua si la pachet, la un picnic, chiar si in orice ora din zi! :) 
 "Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel verde
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi marisori
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • boia dulce sau iute (dupa gust)
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din legume la cuptor:

Legumele le curatam si le spalam bine.

Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.

 Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si condimentam dupa gust cu sare si boia. Omogenizam bine si din compozitia rezultata, formam chiftele nu foarte mici, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pe jumatate din ele presaram susan, iar pe celelelalte le lasam simple.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute, la 175 grade C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete in stil grecesc