Chiftele de varza

de Ksenya in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 17407 vizualizari

 

Kапустные котлеты-kapustnye kotleti, in traducere, chiftele de varza, este o reteta foarta populara in est. Se gateste foarte des si este raspandita in mai multe variante. Se prepara rapid si se duc la fel de  rapid :).Cand va ramane o bucata de varza si nu stiti ce sa faceti cu ea, puteti imediat face aceste minunate chiftele. Eu am sa va prezint cum se prepara in varianta de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata varza cam 500 gr
  • 1/2 pahar gris (pahar de 200 g)
  • 2 -3 linguri maioneza de post
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • condimente de care va plac, eu am pus patrunjel
  • ulei pentru calit ceapa si ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de varza:

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare.

Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama.

Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine usor aramie, apoi se adauga peste varza.

Grisul se pune cu putina apa la hidratat, pentru 15 minute si se adauga peste varza si ceapa.

Se adauga restul de ingrediente ramase, se amesteca, se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se lasa 10 minute.

Cu mainele umede, se formeaza chiftelele si se prajesc intr-o tigaie, cu ulei incalzit bine.

Se rumenesc pe ambele parti, pana la o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie.

Se sevesc atat calde, cat si reci.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi masina de tocat, astfel bucatile de varza vor fi uniforme.

2

Daca nu s-a scurs suficient, zeama de la varza, mai adaugati gris sau o lingura de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor-post