Chiftele de spanac si piept de pui

de Adele in Mancare copii, 15 Mar 2017 | 4658 vizualizari

 

Foarte gustoase, asa ca de primavara

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piept de pui tocat
  • 400-500 gr spanac proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 felii de paine uscata
  • 50-60 gr parmezan ras
  • pesmet
  • ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de spanac si piept de pui:

Spanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra.

Cand se receste putin, se toaca la mana, cat mai grosier, dupa care se amesteca cu pieptul de pui, sare, piper dupa gust, parmezan si painea care a fost pusa la inmuiat in lapte/ apa si stoarsa bine; se amesteca totul foarte bine si se da la rece cateva minute. Apoi se formeaza chiftelele si trec prin pesmet, se lasa 30 minute, chiar si in frigider.

Intr-o tigaie, se toarna ulei din abundenta, cand este fierbinte, se prajesc chiftelele pana se rumenesc pe ambele parti, se scot pe hartie si se servesc atat calde, cat si reci cu garnitura dorita.

TIPS-URI

1

Puteti condimenta carnea si spanacul dupa gust.

2

Spanacul se poate folosi si cel congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de spanac si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat (de casa)