Foarte gustoase, asa ca de primavara
Spanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra.
Cand se receste putin, se toaca la mana, cat mai grosier, dupa care se amesteca cu pieptul de pui, sare, piper dupa gust, parmezan si painea care a fost pusa la inmuiat in lapte/ apa si stoarsa bine; se amesteca totul foarte bine si se da la rece cateva minute. Apoi se formeaza chiftelele si trec prin pesmet, se lasa 30 minute, chiar si in frigider.
Intr-o tigaie, se toarna ulei din abundenta, cand este fierbinte, se prajesc chiftelele pana se rumenesc pe ambele parti, se scot pe hartie si se servesc atat calde, cat si reci cu garnitura dorita.
1
Puteti condimenta carnea si spanacul dupa gust.
2
Spanacul se poate folosi si cel congelat.