Foarte bune pentru zilele de post si nu numai.
Desi am mai facut, iar Costel nu se atingea de ele, azi l-a imbiat mirosul, a gustat si ... mai sa nu se mai opreasca :))) A zis ca-s excelente ! :X
Pentru fiert granulele :
Punem la fiert 1,5 litri apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute.
Intre timp curatam si dam pe razatoarea mica morcovul si cartofii . Ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il pisam.
Scurgem bine de zeama granulele si le punem intr-un vas incapator. Adaugam legumele, fulgii de drojdie inactiva, mustarul, sare si piper. Amestecam totul bine , pana se leaga compozitia, apoi formam chiftele pe care le tavalim prin pesmet. Lasam 1 minut , sa se usuce usor pesmetul, apoi le prajim in ulei, pe ambele parti.
Scoatem chiftelele pe prosop de hartie si lasam sa se raceasca. Le servim ca atare, sau impreuna cu diverse sosuri.
1
Drojdia inactiva este un supliment alimentar bogat în vitamine și minerale folosit pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor și ca agent de legare (înlocuitor de ou) în chifteluțe, perișoare, drob, etc.