Chiftele de dovlecei dulci sau sarate

de susu in Dulciuri, 25 Mar 2010 | 12007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Chiftele dulci:  
  • 2 dovlecei mari
  • Branza de vaci sau telemea de vaca nesarata
  • Zahar vanilat 1 pliculet
  • Coaja de lamaie si portocale
  • Esenta de rom
  • O priza de sare
  • Zahar dupa gust
  • 1 ou batut
  • Putina faina sa se lege            
  • Chiftele sarate:  
  • 2 dovlecei mari
  • Marar ½ -1 legatura
  • Telemea de vaca
  • Telemea de oaie
  • O priza de sare
  • 1 ou
  • Faina    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei dulci sau sarate:

Chiftele dulci:

Se rade dovleceul curatat de coaja si ras prin razatoarea mare si se lasa la scurs in strecuratoare. Se stoarce putin in maini sa iasa surplusul de zeama si se amesteca apoi cu branza faramitata, oul, zaharul, coaja de portocale, esentele si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa de prajit. Se pun in uleiul foarte bine incins si se prajesc. Se pun pe servetele sa se scurga de ulei si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat dat prin masina de cafea. Aceste chiftele se servesc atat calde cat si reci.  

Chiftele sarate:

Se faramiteaza branza de vaca si cea de oaie se da prin razatoarea cu gauri mici. Se curata dovleceii si se dau prin razatoarea mare. Se lasa la scurs in strecuratoare. Se strang in maini sa iasa zeama ramasa si se amesteca cu branza, sarea, mararul tocat marunt, oul si faina pana se formeaza o compozitie destul de groasa pentru prajit. Se prajesc in uleiul bine incins si se aseaza pe servetele sa se scurga de ulei. Aceste chiftele se servesc atat calde cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei dulci sau sarate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea