Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie

de Ina in Retete Delikat, 15 Iul 2018 | 5173 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Reteta de sezon, imbunatatita cu amestec de ierburi si marar de la Delikat :) 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari
  • 2 morcovi
  • 120 g telemea de oaie
  • 4-5 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • patrunjel verde, tocat
  • amestec de ierburi si marar Delikat
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie:

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.

Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet zeama.  

Trecem si morcovul prin razatoare si stoarcem bine de suc.

Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse.

Adaugam amestec ierburi si marar de la Delikat, usturoi pisat, oua, patrunjel tocat si piper.

Compozitia se definitiveaza, adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.

Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins, dupa care se scot pe servetele de hartie pentru eliminarea grasimii in exces.

Sunt bune reci, dar si calde, cu moderatie ( sa nu vi se aplece J))  ).

TIPS-URI

1

Cantitatea de pesmet si numarul de oua utilizate depind de cat de mari sunt dovleceii si cat de bine sunt scursi.

2

Daca branza este prea sarata, nu mai puneti sare peste dovlecei. Lasati-i mai mult in sita, pentru a-si lasa sucul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

simona72 1

19.07.2018, 19:06

Tare buna combinatia de dovlecel si telemea!

trifadalia 1

20.07.2018, 11:32

fac maine si eu dar cu telemea de capra

Sidy 1

03.08.2021, 06:42

O minunatie !!! Numai bune pentru perioada asta ! Trebuie sa incerc sa le coc in cuptor...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov