Fetele mi-au facut pofta cu dovlecei, asa ca acum va prezint si eu reteta mea de chiftele ;)
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni.
Morcovul se trece prin razatoarea mica si se stoarce bine de suc.
Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse , se adauga usturoi, oua , patrunjel si piper . Compozitia se definitiveaza adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.
Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins.
Se pot servi ca simple, cu mujdei de usturoi sau zeama de lamaie .
1
stoarce bine dovleceii, altfel compozitia va fi prea zemoasa, iar chiftelele nu pot fi formate.