Chiftele cu soia

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Mar 2017 | 5692 vizualizari

 

Zilele trecutea imi povestea mama ca a vazut multe doamne cumparand chiftele din soia din alea congelate. Si o intreb: Te bate gandul sa iei? Si imi raspunde ca nu. M-am gandit eu mai bine si am zis sa fac o incercare, sa pregatesc eu cateva chiftelute de soia, cu legume, verdeturi, sa vad daca le place. Au gustat ei una, doua si apoi m-au intrebat daca nu le-am facut din greseala cu carne 😄. Deci au avut succes, deci sa faceti si voi ca mai sunt multe zile de post.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr soia cuburi
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 2-3 linguri faina alba
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita marar uscat
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu soia:

Intr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat.
O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute.
Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o scurgem bine de apa si o lasam sa se racoreasca.
Curatam cartoful si morcovul, le taiem bucati potrivite, le bagam in blender si le maruntim.
Soia racorita o scurgem bine de apa, o punem in blender si o maruntim si pe aceasta.
Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt.
Intr-un bol, amestecam legumele cu soia maruntite, apoi adaugam ceapa verde si verdeata.
Presaram sare si piper, punem si faina si amestecam bine.

Intr-o tigaie, incingem ulei, dar nu foarte mult.
Luam cu mana din compozitie, formam chiftele, apoi le dam prin pesmet.
Le punem la rumenit, in uleiul incins, pe ambele parti.

Le scoatem pe un platou pe care punem servetele de bucatarie pentru a mai absorbi din ulei.
Inainte de fiecare tura cand rumenin chiftelele, stergem tigaia cu servetele si punem ulei, de asta am si mentionat de la inceput sa nu puneti o cantitate mare de ulei.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici