Imi plac foarte tare, chiftele cu carne macinata de porc si soia... sunt mult mai gustoase, asadar incercati-le cand aveti timp si pofta:)
Pentru inceput, soia se pune intr-un bol.
Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat.
In alt bol se pune carnea tocata de porc.
Peste carnea tocata se pune soia, care a fost stoarsa foarte bine de apa.
Peste carne si soia se pun feliile de paine. Fellile de paine trebuiesc inainte inmuiate in apa rece, iar atunci cand le amestecati cu carnea, trebuie sa le stoarceti foarte bine de apa si sa le sfaramita-ti.
Acum puteti adauga boiaua, sarea si piperul.
Usturoiul trebuie sa-l radeti inainte de al amesteca cu carnea.
Ceapa se rade si ea, inainte de a se amesteca cu carnea.
Patrunjelul se taie marunt .
Iar la sfarsit adaugam 1 ou.
Amestecam bine toate ingredientele.
Dupa care luam cu mana, aluat de masura unei bilute si il invartim in palme, ca sa-i dam o forma rotunda.
Bilutele rezultate se aseaza pe platou si se prajesc doar cand ati terminat cu toata compozitia.
Asadar, dupa ce ati terminat de facut bilutelor, puneti ulei intr-o tigaie si lasati-l la incins, dupa care puneti chitelele la prajit.
Dupa ce s-au prajit pe o parte se intorc si pe cealalta parte si se lasa la prajit.
Dupa ce ati terminat de prajit, toate chitelele, lasati-le putin la racit, dupa care se pot servii, cu ce doriti.