Merg de minune dimineata la cafea sau pachetel la scoala, servciu.
Am ales sa le fac cu produse din gospodaria proprie, fara E-uri! :)
Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Carnatul se taie si se prajeste.
Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa infainata si se imparte in 8 bile.
Se ia o bila se intinde in forma de cerc, se bune brana si carnati. Se pliaza si se formeaza chifla.
Se procedeaza la fel cu toate bilele de aluat.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 15 min la crescut in loc caldut.
Galbenusurile se bat cu iaurtul
Dupa cele 15 min se ung chiflele cu galbenus si se coc la foc mediu, in cuptorul preincalzit pana devin rumene si frumoase!
Pofta buna!