Văzusem zilele trecute un filmuleţ cu nişte chifle foarte pufoase,iar reţeta este foarte simplă.
Aşa că a trebuit să le testez şi eu. Am fost foarte încântată de rezultat.
Chiar şi a doua zi când am făcut pozele erau la fel de pufoase.
In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina.
Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am framântat pâna ce aluatul nu a mai fost lipicios si a fost destul de elastic ca sa nu se rupa daca este întins.
Eu am mai adaugat cam o lingura de faina pentru ca mi s-a parut prea moale. Daca nu este nevoie, nu mai adaugati faina.
Am pus aluatul într-un vas pe care l-am uns cu ulei, l-am acoperit si l-am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.
Am împartit aluatul în 8 bucati, am întins fiecare bucata în forma de dreptunghi, apoi le-am rulat.
Le-am asezat în tava în care le-am copt, cu distanta între ele pentru ca vor mai creste.
Le-am acoperit din nou si le-am lasat sa mai dospeasca cam jumatate de ora.
Le-am uns cu ou si le-am copt 20 de minute la 180 de grade C.
S-aveţi poftă !!