Aluat :
Umplutura :
Pregatim maiaua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa calduta si lasam la dospit; intr-un castron mare cernem faina si punem maia-ua, sarea, uleiul si apa calduta treptat, framantand pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini si lasam la dospit 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura : calim ceapa rosie in ulei, punem catelul de usturoi si cimbrul si mai calim foarte putin ( cam 1 minut ) apoi punem macul si sarea dupa gust si lasam sa se raceasca.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 11 bucati ( bilute ) si le modelam ca si in imagini : in mijlocul bilei de aluat facem o adancitura si punem o lingurita de umplutura .
Altfel : intindem bila de aluat cu sucitorul si punem pe ea lingurita de umplutura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam si adunam capetele unul langa altul.
Dupa ce am asezat panicile in tava de copt, le lasam sa creasca cam 30 de minute, apoi le ungem cu putin ulei de masline si apa (4 lg ulei masline si 1 lg apa) .Dam la cuptor pana se coc, dar inainte de a le scoate le ungem din nou cu amestecul de ulei si apa si le mai lasam 5 minute in cuptor pana se rumenesc putin.
Sunt foarte pufoase .