Reteta este luata de aici https://saltnsasha.wordpress.com/2015/04/24/chifle-pentru-burgeri-si-nu-numai/, aveti grija cum modelati chiflele ,ca sa nu va iasa mega mari ca ale mele :))), in rest sunt bune, si am facut jumate de portie.
Varianta big :))
Intr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa.
Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul, untul topit si se framanta bine aluatul. Va devenit usor elastic si moale, se formeaza o bila si se unge cu ulei de masline, se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la cald pentru 2 ore.
Se pune aluatul pe masa de lucru unde am presarat faina,se preseaza in forma unui dreptunghi si se taie in bucati egale (eu am taiat in 6 dar au iesit mari, taiati in 8 sau in 10 daca vrei mai micute).
Din fiecare bucata de aluat se formeaza o bila, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, se acopera si se lasa deoparte 1 ora (eu in schimb am avut cuptorul ramas cald si am bagat tava in cuptorul inchis dar cald pentru 20 minute.
Oul se amesteca bine cu putin lapte, se unge fiecare bila de aluat, iar deasupra se presara seminte de susan.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.