Painite de casa numai bune pentru sandwich-uri. Reteta preluata de aici.
Se cerne faina intr-un bol,apoi se face o gaura in mijloc .Laptele se incalzeste si se toarna intr-un castron peste drojdia cu zahar si sare.Dupa ce s-a format o crema o turnam in gaura facuta in bolul cu faina. Adaugam apa treptat si framantam.
Dupa ce coca s-a format, luam in mana o lingura doua de ulei si framantam din nou.
Punem bolul cu aluatul framantat la un loc caldut si il acoperim cu un prosop de bumbac…cam 40 de minute.
Punem pe masa sau pe un blat o mana de faina si luam aluatul crescut si incepem sa formam bulcile…si le asezam intr-o tava cu foaie de copt.Le acoperim si le mai lasam inca 15-20 de min.Intre timp incalzim cuptorul la 220 de grade[eu am cuptor electric] si punem inauntrul lui jos o tava cu apa.
Bulcile crescute le ungem cu oul batut cu o pensula de bucatarie sau daca nu aveti pensula puteti lua 2-3 prosoape de hartie de bucatarie le mototoliti si le imbibati cu ou si ungeti asa. Spre final adaugam susanul/macul.
Bagam tava in cuptor si lasam la 220 grade 10 minute.Dupa 10 minute dam cuptorul la 200 grade si scoatem tava cu apa.Datorita tavii cu apa coaja va fi subtire si crocanta..Bulcile[9 in total] stau aproximativ 30 35 de minute in cuptor.
Spor la bucatarit si pofta buna!