Se curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca.
Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si condimentele. Se adauga laptele caldut, uleiul si oul batut. Se framanta un aluat elastic. Daca mai trebuie, o sa mai adauga putina faina (la mine a mai trebuit).
Se acopera si se lasa sa dospeasca (~ 1 ora) pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit se rastoarna pe masa infainata si se mai framanta putin.
Se imparte aluatul in 12 bucati din care se formeaza chiflute.
Chiflele se pun in tava unsa cu unt. Cu un cutit ascutit se cresteaza de doua ori. Se acopera si se mai lasa 15 minute sa se odihneasca.
Dupa 15 minute se ung cu lapte si se presara sare mare.
Se coc in cuptorul incins, la foc potrivit 15-20 de minute. Trebuie sa fie rumenite deasupra.