Chifle cu seminte

de adasev12 in Piine, 8 Mai 2012 | 3535 vizualizari

 

de cand am vazut chiflele postate de Ruxy, numai la ele mi-a stat gandul...si cum azi cea mica mi-a dat trezirea la 5, m-am gandit ca mai bine a pun pe framantat chifle si numa bine pana se trezeste trupa sunt gata...zis si facut...au iesit...asa cum au iesit...nu tocmai ca ale ei, dar nici compozitia nu am respectat-o...a pus ce mi-a fost la indemana...

modelul de impletitura l-am vazut postat pe facebook si tare mi-a placut...imi cer scz ca nu-mi mai amintesc cine l-a postat, dar daca vede o sa-l recuniasca cu siguranta...nu mi-a iesit intocmai, ca tot n-am inteles mecanismul., desi m-am uitat de cateva ori...le-am impletit cum m-am priceput...imp e ca tare bune sunt, mai ales calde...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina 00
  • 15 g drojdie proaspata
  • 50 g margarina vegetala
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 linguri oregano uscat
  • un praf de cimbru uscat
  • o crenguta de rozmarin verde
  • 100 g seminte de floarea soarelui
  • un albus de ou
  • 50 ml apa
  • 300ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Mai intai am facut o maia din apa calduta, drojdie, zahar si 2 linguri de faina. Am amestecat bine si am lasat sa creasca 5 minute. Intr-un vas mare am pus faina, sarea pe margine, am turnat maiaua dospita in mijloc, am pus margarina topita si uleiul de masline, 50 g seminte, oregano si cimbru. Am amestecat si am inceput framantatul cu laptele caldut, pana a devenit elastic si fin. Am lasat la crescut la cald cam 2 ore.

Am luat aluatul pe masa si l-am mai framantat putin sa iasa tot aerul din el, apoi l-am impartit in 8 parti egale. Fiecare bucata am intins-o in forma rotunda, apoi am taiat-o in 4 parti pe margine, pe fiecare margine am presarat masline taiate marunt, apoi am impletit chifla, parte cu parte...Imi pare rau ca nu am facut poze cu aceasta operatiune, dar sigur ati vazut-o publicata pe facebook...Ce am vazut eu acolo era mult mai frumos, ca un trandafir...mie nu mi-a iesit exact...in fine.... Chiflele astfel impletite se pun in tava cu hartie de copt, iar deasupra se ung cu albus de ou batut, apoi se presara restul de seminte si rozmarin verde taiat marunt. Se coc la cuptorul preincalzit, la 200 g, cam jumatate de ora, pana se rumenesc frumos.

Sunt grozave, jur!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle