Chessecake cu mandarine

de adnas54 in Torturi, 6 Apr 2010 | 7213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:   
  • * 200 gr. biscuiti    
  • * 80 gr. migdale maruntite(optional)   
  • * 125 gr. unt sau margarita topita   
  • * 50 gr cacao   
  • * 1 lingurita de vanilie
  • Crema de branza   
  • * 300 gr. brânza moale   
  • * 1 plic puding de vanilie   
  • * 200 ml. lapte   
  • * 200 ml zeama de portocale   
  • * 3 lg. zahar    
  • * razalitura de la o portocala   
  • * 10 gr. gelatina   
  • * 250 gr. frisca (hulala)
  • Decor:       
  • * 2 cutii de compot de mandarine   
  • * 10 gr gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chessecake cu mandarine:

Biscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se incorporeze in toti biscuiti. Se adauga si migdalele tocate.Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.

Din ambele cuti de compot rezulta cam 250 ml de lichid. Se inparte in doua boluri si in ambele se dizolva cate un plic de gelatina. Unul va fi folosit la crema de branza si celalalt la decorul cu mandarine . Din 200 ml suc de portocale(daca aveti de mandarine este super), impreuna cu 200 ml lapte, se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic. Cand e gata se lasa putin la racit.
Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat pudingul, nici cald nici rece si gelatina, pe care am incalzit-o, fara sa ajunga la fiebere. Se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.

Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 2 ore. Cand este intarita crema, se adauga in cercuri concentrice feliile de mandarina. Gelatina incalzita se toarna peste mandarine turnand in centru. Se da la rece pana a doua zi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chessecake cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Oana 1

07.04.2010, 13:39

Wow, cred ca e tare bun!!! Arata foarte bine

elena1988 1

22.03.2011, 15:19

Tuxedo 1

10.01.2014, 21:50

mama cum arata! super de super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere