Cherry Pie

de ANCA in Prajituri, 29 Iun 2011 | 5619 vizualizari

 

Pornind de la reteta Mihaelei, American Pie, nu se putea, in plin sezon al cireselor, sa ratez o asa bunatate!! Mi se pare cea mai delicioasa varianta de prajitura cu cirese!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aproximativ 200g faina
  • 120ml ulei
  • 30 ml lapte
  • o lingura de zahar
  • o lingurita rasa de sare
  •   Pt topping:
  • 6-7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • trei sferturi de pachet de unt
  • un zahar vanilat
  • Umplutura:
  • cam 1 kg cirese, fara sa,buri
  • 5 linguri faina
  • 3-4 linguri zahar, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry Pie:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar cantitatile merg si la 23 cm).

Umplutura: Amestecam ciresele cu faina si zaharul. Veti observa ca sin sucul cireselor si faina se va forma un sos mai gros. Se pun peste aluat.

Zahar puneti dupa gust.

Topping: Se amesteca cu mana faina, zaharul, untul si zaharul vanilat pana se formeaza un fel de firimituri, care se imprastie peste ciresele puse in vas .

Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru circa 45 minute, pana se aureste frumos aluatul.

Iese o minunatie crocant-biscuitoasa, cu o aroma de-ti lasa gura apa!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri cu branza dulce si cirese